Citeren10.05.20120 likes
twee stukken fazant/100gr.geklaarde boter/1dl cognac/3dl kalfsfond/garde d'or/200gr.bouquet garni
4 kleine stukjes witlof/20 gegaarde kastanjes/.40gr. suiker
Benodigd technieken
afblussen/frituren/karmelliseren/poeleren/zeven
Bereidingwijze
verwarm de oven op 180c
Laat de fazanten op kamertempertuur komen en peper en zout deze van binnen.Leg de groenten onderin de braadpan en zet de fazant op met de borst naar boven.Giet de geklaarde boter over de fazanten en schuif de pan in de oven.Bedruip de fazanten regelmatig met boter van onderuit de pan.Poeleer de fazanten ongeveer een kleine half uurtje[kerntempertuur 70graden.
Haal de fanzanten uit de pan en houd het warm.Blus het braadvocht af met cognac.Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel een min.ofdrie sudderen.Zeef de saus en ook deze in tot sausdikte.
Snijd de filtes en de poten van de fazanten.Houd de borsten warm leg de poten nog eens 10min. in de oven.
Doe de suiker in de pan en karamelisseer de kastanjes hierin.Snijd de witlof in vieren en frituur deze drie min.
Trancheer de fazantenborsten en leg deze samen met het pootje op de voorverwarmte borden,garneer met de kastanjes en de witlof.
Voeg als laatste de saus toe.
succes
4 kleine stukjes witlof/20 gegaarde kastanjes/.40gr. suiker
Benodigd technieken
afblussen/frituren/karmelliseren/poeleren/zeven
Bereidingwijze
verwarm de oven op 180c
Laat de fazanten op kamertempertuur komen en peper en zout deze van binnen.Leg de groenten onderin de braadpan en zet de fazant op met de borst naar boven.Giet de geklaarde boter over de fazanten en schuif de pan in de oven.Bedruip de fazanten regelmatig met boter van onderuit de pan.Poeleer de fazanten ongeveer een kleine half uurtje[kerntempertuur 70graden.
Haal de fanzanten uit de pan en houd het warm.Blus het braadvocht af met cognac.Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel een min.ofdrie sudderen.Zeef de saus en ook deze in tot sausdikte.
Snijd de filtes en de poten van de fazanten.Houd de borsten warm leg de poten nog eens 10min. in de oven.
Doe de suiker in de pan en karamelisseer de kastanjes hierin.Snijd de witlof in vieren en frituur deze drie min.
Trancheer de fazantenborsten en leg deze samen met het pootje op de voorverwarmte borden,garneer met de kastanjes en de witlof.
Voeg als laatste de saus toe.
succes