Citeren15.05.20070 likes
Je hebt nodig:
4 uien
6 aardappels
4 eieren
4 eetlepels melk
tijm
8 tomaten
peterselie
boter
Bereiden:
Snij de uien in ringen en fruit ze aan in boter. Schil de aardappels en snij ze in niet te dikke plakken. Doe de aardappels bij de uien, voeg een klein scheutje water toe en laat de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer een kwartier op laag vuur gaar worden. Roer alles regelmatig om en pas op voor aanbranden. Mocht het gerecht te droog worden, dan kun je nog een scheutje water toevoegen, maar als de aardappels gaar zijn mag er nauwelijks meer vocht over zijn. Klop de eieren los met melk, versgemalen peper en tijm. Giet dit mengsel over de uien en aardappels en laat de eieren op laag vuur stollen. Ontvel intussen de tomaten, doe ze met een klontje boter in een pan en laat ze met de deksel op de pan, in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Keer ze daarbij 1 keer. Leg op voorverwarmde borden eerst een stuk ei-aardappelkoek en daarop de tomaten.
groetjes & xxxxxxxsjes
nice
4 uien
6 aardappels
4 eieren
4 eetlepels melk
tijm
8 tomaten
peterselie
boter
Bereiden:
Snij de uien in ringen en fruit ze aan in boter. Schil de aardappels en snij ze in niet te dikke plakken. Doe de aardappels bij de uien, voeg een klein scheutje water toe en laat de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer een kwartier op laag vuur gaar worden. Roer alles regelmatig om en pas op voor aanbranden. Mocht het gerecht te droog worden, dan kun je nog een scheutje water toevoegen, maar als de aardappels gaar zijn mag er nauwelijks meer vocht over zijn. Klop de eieren los met melk, versgemalen peper en tijm. Giet dit mengsel over de uien en aardappels en laat de eieren op laag vuur stollen. Ontvel intussen de tomaten, doe ze met een klontje boter in een pan en laat ze met de deksel op de pan, in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Keer ze daarbij 1 keer. Leg op voorverwarmde borden eerst een stuk ei-aardappelkoek en daarop de tomaten.
groetjes & xxxxxxxsjes
nice