Citeren22.04.20070 likes
Je hebt nodig:
500 gram aardbeien, 10 sneetjes witbrood (liefst van gisteren), 100 gram suiker, 1/8 liter slagroom en 2 eetlepels suiker.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Stoof ze met suiker in een bodempje water gaar. Roer zo min mogelijk, het mooiste is als de vruchten heel blijven. Leg in een glazen schaal eerst een laag aardbeien, dan een laag witbrood zonder korst, dan weer een laag aardbeien enz. Houd de broodlagen dun. Verdeel het vocht over de pudding en dek af met en laag brood. Leg een schotel, bord of plank op de pudding en daarop een gewicht, bijvoorbeeld een blik doperwten. Laat de pudding zo een paar uur in de koelkast staan. Serveer de met de 2 eetlepels suiker stijfgeklopte slagroom er apart bij.
groetjes & xxxxxxsjes
nice
500 gram aardbeien, 10 sneetjes witbrood (liefst van gisteren), 100 gram suiker, 1/8 liter slagroom en 2 eetlepels suiker.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Stoof ze met suiker in een bodempje water gaar. Roer zo min mogelijk, het mooiste is als de vruchten heel blijven. Leg in een glazen schaal eerst een laag aardbeien, dan een laag witbrood zonder korst, dan weer een laag aardbeien enz. Houd de broodlagen dun. Verdeel het vocht over de pudding en dek af met en laag brood. Leg een schotel, bord of plank op de pudding en daarop een gewicht, bijvoorbeeld een blik doperwten. Laat de pudding zo een paar uur in de koelkast staan. Serveer de met de 2 eetlepels suiker stijfgeklopte slagroom er apart bij.
groetjes & xxxxxxsjes
nice